A'dan Z'ye Teori, Walter Benjamin: Devletin Eleştirisi
‘Şiddetin Eleştirisi Üzerine’de Benjamin, şiddeti hukuk ve adalet sorunlarıyla ilişkilendirmeye çalışır. Ayrıca olağandışı ve ilgi çekici bir devlet iktidarı teorisi sunar. Bu denemedeki 'şiddet' terimi – örneğin grevler, pasif direniş, şiddet içermeyen doğrudan eylem ve sivil itaatsizlik dâhil olmak üzere – güç veya iktidar ya da toplumsal yaptırım uygulayan tüm eylemleri kapsadığı için oldukça yanıltıcıdır.
AIHM’in “Avrupa Konsensüsü”nü (Kuirce) Sorgulama
Avrupa’nın “eşcinsel dostu” kimliği, zaman zaman, Avrupa’nın dünyanın diğer bölgelerine ve oradan gelen insanlara karşı ahlaki ve kültürel üstünlüğünün desteklenmesinde araçsallaştırılmıştır. Bu, Avrupa’daki mülteci krizinin ardından ortaya çıkan “göçmen homofobisi” üzerindeki ahlaki panikte görülebilir...
Absürt Bir Tekerrür
Mussolini İtalya’da ırk yasaları uygulamaya karar verdiğinde, birincil kaygısı bu yasalara bir meşruiyet kaynağı ve bilimsel bir temel sağlamaktı. Bu nedenle 5 Eylül 1938 tarihli ilk kanun hükmünde kararnamenin [Regio Decreto] yayınlanmasından bir ay önce, 14 Temmuz tarihli Journal of Italy’de tamamı büyük İtalyan üniversitelerinde profesör olan seçkin bilim insanlarının ... imzasıyla bir bildiri yayınlandı.